Sayfalar

21 Eylül 2013 Cumartesi

Zamanın viskicisi, şimdinin dincisi Egemen Bağış'ın ilginç yükselişi

Egemen Bağıs
Egemen Bağıs


Egemen BağışCüneyd Zapsu ve Akif Beki ile birlikte, Başbakanın hemen her yerde kulağına en yakın isimlerden birisi. Başbakan, Güneydoğu’ya da gitse, Amerika’ya da, her zaman bu üç isimden en az ikisi hemen sağ ve sol yanında oluyor.

Egemen Bağış bunların içinde takdire şayan yükselişi ile ne çok dikkat çeken isim olmakta.

Egemen Bağış İnternet sitesinde kendini şöyle tanımlıyor: “Bağış, Ak Parti’nin demokrasi, insan hakları, serbest piyasa ekonomisi, yasalar ve Türkiye’nin küreselleşmesine ilişkin çalışmaları ile bir devrim yarattığı yolda, Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın danışmanları arasında bulunarak ehemmiyetli görevlerde bulunmuştur. Bağış, özellikle Türkiye’ye ilişkin haberlerin devlet adamlarına, uluslararası kamuoyuna ve medyaya iletilmesinde önemli bir rol üstlenmiştir.” 
Bağış’ın yükselişi adeta insanlara ilham verecek düzeydedir. Her Türk insanı onun hikayesini okuyunca “nereden nereye” diyecek kadar imrenici cümleler kurmadan edemez.

Siirt’ten yola çıkan Bağış şimdi “Kıdemli dil uzmanı, aralarında Bill Clinton, George W. Bush dahil olmak üzere bir çok devlet adamına tercümanlık yapmıştır “ cümlesiyle karşımıza çıkıyor.

Ayrıca Başbakanın beyninin Amerika tarafı olarak bilinen Bağış faal olarak Amerika – Türkiye Dostluk Grubu girişimlerinde bulunmuş, New York’da bulunan Türk Amerikan Derneği’nin Başkanlığını yapmış ve bugüne kadar oy birliği ile iki defa üst üste seçilen tek başkan olma unvanını almıştır. Diğer yandan, bir devlet birimi olan Yurt Dışındaki Türkler Danışma Kurulu’nda üye olarak çalışmıştır.


Fakat Egemen Bağış’ın hayatında kırılma noktası olan bir an vardır. Bağış Manhattan’da barda çalışırken şansı yaver gitmiş ve bugünlere gelen yolculuğunun başlangıcı olan olaylar yaşanmıştır.


Bağış, Manhattan da 38. cadde de bulunan Türkçe adlı barda çalışır. Barın işletmecisi Cevdet Gümüşdere adlı bir işletmecidir. Şimdi Türk -Amerikan ilişkilerini belirleyen Bağış girişte müşterilerin giriş biletlerini çek etmektedir.

Fakat bir gün ünlü bir kabadayı tarafından keşfedilir ve hayatı o andan sonra değişir. 

İşte o zamanın viskicisi, şimdinin dincisi Egemen BAĞIŞ, Amerika’da işlettiği barda güzellik yarışması düzenlerken
İşte o zamanın viskicisi, şimdinin dincisi Egemen BAĞIŞ,
Amerika’da işlettiği barda güzellik yarışması düzenlerken
Bu ünlü kabadayı barın işletmecisi Cevdet beye Egemen Bağış’ın ilk önce garson olarak sonrada şef olarak çalışması talimatını verir. Bar işindeki hızlı yükselişi daha sonraki yaşantısında da devam eder. Egemen Bağışın bu yükselişi ünlü kabadayının sihirli bir değnekle dokunması gibidir çünkü Egemen'in yükselişini kimse engelleyemez.

Siirt’ten başlayan yolculuk Türk-Amerikan dostluk grubu başkanlığına ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Amerika’ya olan ilişkilerini belirleyen kişi olmaya kadar gitmiştir.

Bizim ilgiyle izlediğimiz ve hayran kaldığımız bu yükselişte yalnızca merak ettiğimiz bir nokta var. O da, Egemen Bağış’ın bugünlere gelmesinde emeği olan ve barın giriş görevlisi iken bu noktalara gelmesini sağlayan sihirli değneğin sahibini kim olduğudur.

Türkiye’nin başına bu kadar kıymetli bir evladın gelmesinde katkısı olan kabadayının kim olduğunu merak ediyoruz.

Kim bu müthiş yükselişin startını veren ünlü kabadayı?

Gürsel Tekin/Gerçek Gündem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu güne değin en çok tıklanılanlar